Földim

2009-03-22 14:21 | kommentek

A minap megoldást keresve egy Rails plugin JRubys inkompatibilitására egy levelezőlista archívumra bukkantam, ahol Steven Bristol éppen azzal a problémával próbált megküzdeni, mint amivel én is szembesültem. A plugin szerzőjét faggatta, és együtt próbáltak az ügy végére járni. Aztán valahol útközben elhalt a dolog, és mivel nekem mindenképp kellett valami megoldás, gondoltam megkeresem Stevent, és megkérdem meddig jutott. Nem is kellett sokat keresgélni, hamar megtaláltam a Less Everything oldalát, amin keresztül a Campfire chatszobában találtam meg Stevent.

Hamar kiderült, hogy Steven testvérét is Lászlónak hívják, ami persze újabb kérdéseket vetett fel, és ekkor jött a nagy meglepetés. Nem elég, hogy magyar származásúak, de ráadásul hozzám hasonlóan ők is Nagyváradon születtek. Erre mondják, hogy milyen kicsi a világ, meg hogy magyarok lepik el az egész földet, vagy mi.

A problémámban nem tudott sajnos segíteni, de végül egyedül is sikerült vele megküzdeni, aminek ő is igazán örült. Éljen az open source szellem.

Ez itt Bácsi László blogja Rubyról, Ruby on Railsről, JavaScriptről, saját projektekről.

Ajánlj engem