RubyFringe, a legjobb Ruby konferencia ever

2008-07-24 15:31 | kommentek

Rég nem írtam, tudjátok az okát. Nehéz visszarázódni: sok a munka, kevés a szabadidő. Ilyenkor mindig nehéz (lehetetlen?) behozni a lemaradást. Rengeteg téma van, amivel szeretnék foglalkozni, utánaolvasni, kísérletezni, de nem jut rá idő. Így inkább nem töröm magam. Írok rövid bejegyzéseket, és rátok hagyom a többit.

Itt van például a RubyFringe. Előre is jónak tűnt, utólag meg mindenki áradozik róla. Zed Shaw például egyenesen az eddigi legjobb ruby konferenciának titulálta, és ezzel nincs egyedül.

Az előadásokra kevesebb kód több filozófia, és családias hangulat volt jellemző. Joey deVilla minden előadáson szorgosan jegyzetelt, ezekből elég részletes képet lehet kapni az elhangzott témákról. Végül itt egy beszámoló az egyik szervező tollából is.

Az első olyan konferencia, amire tényleg sajnálom, hogy nem volt lehetőségem elmenni. Talán majd legközelebb, mert biztos, hogy lesz legközelebb. Addig pedig itthon kellene felpezsdíteni egy kicsit az életet. Vannak is ötleteim, de erről majd később.

Ez itt Bácsi László blogja Rubyról, Ruby on Railsről, JavaScriptről, saját projektekről.

Ajánlj engem