Nemkívánatos ételek szűrése Netpincéren, Greasemonkey script

2008-06-10 02:28 | kommentek

Nem eszek sertéshúst. Meg néhány más húst sem. Akit jobban érdekel, hogy miért nem, az Mózes 3. könyvében a 11. fejezetben megtalálja a magyarázatot. Szóval eléggé zavar, amikor netpincéren egy több oldalas listában kell végigböngésznem, hogy mi az ami jó nekem.

Ennek megkönnyítésére csináltam egy Greasemonkey Scriptet, ami kiszedi azokat a sorokat, amik biztos nem lesznek jók. Látva a twitteres lelkesedést a szkript iránt ezt itt is elérhetővé teszem. Mások is használhatják, hogy mondjuk kiszűrjék az ananászt, tengeri herkentyűket, etc. tartalmazó ételeket.

Telepítés: Netpincer 0.1

Beállítható, hogy milyen összetevőkre szűrjön a szkript. Ezt az about:config oldalon lehet megtenni. Érdemes előtte, de már a szkript telepítése után legalább egyszer meglátogatni a Netpincér oldalát. Ekkor elérhető lesz egy greasemonkey.scriptvals.http://lackac.hu/Netpincer.pattern nevű beállítás, amit át kell állítani arra, ami nekünk tetszik. Ez lehet egy vesszővel elválasztott lista azokról, amiket nem szeretünk, vagy egy reguláris kifejezés. Például "sonka, ananász, csiga" v. "/sonk[aá]|ananáss?z|csig[aá]/i". A példában említetthez hasonló konverziót a vesszővel elválasztott listán végrehajtok, így reguláris kifejezést az ennél bonyolultabb szűrésekhez érdemes csinálni.

Tapasztalatokat, feature requesteket kommentekbe írjátok.

Ez itt Bácsi László blogja Rubyról, Ruby on Railsről, JavaScriptről, saját projektekről.

Ajánlj engem